John Kerry i-a informat pe miniştrii de Externe din NATO despre discuţiile avute cu Vladimir Putin

Autor: Ioana Bojan Postat la 13 mai 2015 101 afişări

Secretarul de Stat american John Kerry i-a informat miercuri pe miniştrii de Externe din statele NATO despre discuţiile pe care le-a avut marţi, la Soci, cu preşedintele rus Vladimir Putin, apreciind că este un moment critic pentru implementarea acordului de pace în estul Ucrainei, relatează RFE/RL.

În deschiderea unei reuniuni a miniştrilor de Externe din statele NATO, desfăşurată în Turcia, Kerry le-a spus omologilor săi că "este un moment critic pentru acţiuni din partea Rusiei şi a separatiştilor în vederea implementării acordului de la Minsk".

"Există o oportunitate enormă în acest moment ca acest conflict să găsească o cale spre soluţionare", a apreciat Kerry, care are programate întrevederi cu ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, şi cu premierul turc, Ahmet Davutoglu.

Miniştrii NATO discută în Antalya despre criza din Ucraina şi instabilitatea în Orientul Mijlociu, inclusiv în Siria şi Irak.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că Rusia trebuie să înceteze să îi mai susţină pe rebelii separatişti din estul Ucrainei şi să îşi retragă forţele din aceste regiuni.

"Acum este vremea să acţioneze, este urgent să se implementeze acordul de la Minsk", a subliniat Stoltenberg.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
RUSIA,
NATO
/actualitate/john-kerry-i-a-informat-pe-ministrii-de-externe-din-nato-despre-discutiile-avute-cu-vladimir-putin-14259005
14259005
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.