Johan Meyer (FP), despre vinderea a 8% din acţiunile Petrom: Legislaţia este extrem de neclară

Autor: Laura Albu Postat la 29 iunie 2019 83 afişări

Johan Meyer, manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea (FP), a declarat vineri, despre afirmaţiile preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu că vinderea a 8% din acţiunile Petrom ar crea un mare haos întrucât legislaţia nu este clară în acest sens şi că multe lucruri nu sunt specificate.

În primul rând ar trebui ca acţiunile să fie vândute la preţul pe care acestea le aveau când compania a fost privatizată, în 2003. În prezent acţiunile Petrom se tranzacţionează la bursă la preţul de 0,3985 lei pe unitate, în creştere cu 85% faţă de preţul din momentul privatizării.

”Dacă s-ar întâmpla acest lucru, ar trebui ca până la 8% din acţiunile OMV Petrom să intre pe piaţă. Ar trebui ca Guvernul să vândă acţiuni la valoarea la care erau când compania fost privatizată. Legislaţia în acest caz este extrem de neclară. Nu se ştie cât de mult până la 8%. Ar putea fi şi 0,1%”. Sincer, aş fi foarte surprins ca Guvernul să vândă acţiuni Petrom la preţul la care a avut loc privatizarea”, a explicat Johan Meyer.

Lucrurile sunt neclare şi în ceea ce priveşte cumpărătorii, dacă vor fi vechii sau noii angajaţi. ”De asemenea, nu se ştie dacă este vorba despre angajaţii Petrom din momentul privatizării sau despre cei de acum. Este un coşmar!”, a mai spus managerul FP.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PETROM,
FP,
ACŢIUNI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.