Joe Biden vrea să ofere asistenţă de 6,4 mld de dolari Ucrainei şi ţărilor NATO din Europa de Est

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 februarie 2022 76 afişări

Joe Biden vrea să ofere asistenţă de 6,4 mld de dolari Ucrainei şi ţărilor NATO din Europa de Est

Administraţia Joseph Biden propune Congresului SUA alocarea de asistenţă financiară şi în materie de securitate în valoare de 6,4 miliarde de dolari Ucrainei şi ţărilor de pe flancul estic al NATO, în contextul agresiunii militare ruse, afirmă oficiali de la Washington citaţi de publicaţia The Hill.

Propunerea include 2,9 miliarde de dolari de la Departamentul de Stat şi de la Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională, în scopul operaţiunilor umanitare, dar şi pentru asistenţă în materie de securitate destinată Ucrainei, Poloniei, ţărilor baltice şi aliaţilor de pe flancul estic al NATO, afirmă un oficial din cadrul Administraţiei Biden.

De asemenea, Preşedinţia SUA cere Congresului să aprobe suplimentarea bugetului Pentagonului cu 3,5 miliarde de dolari.

"După cum au transmis clar preşedintele şi membrii Congresului, Statele Unite menţin angajamentul de susţinere a poporului ucrainean în acţiunile de apărare a ţării şi democraţiei. Într-o conversaţie recentă cu membri ai Congresului, Administraţia Biden a identificat necesitatea furnizării de asistenţă suplimentară, umanitară, în materie de securitate şi economică, Ucrainei şi partenerilor central-europeni, din cauza invaziei neprovocate şi nejustificate a Rusiei", a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Statele Unite au anunţat deja, anul acesta, furnizarea a 650 de milioane de dolari Ucrainei pentru necesităţi în materie de securitate şi a 52 de milioane de dolari pentru asistenţă umanitară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
ucraina,
europa de est

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.