JOCURILE OLIMPICE de la Soci: Ceremonia de deschidere (GALERIE FOTO, VIDEO)

Postat la 08 februarie 2014 72 afişări

Organizatorii JO de de la Soci au oferit un spectacol impresionant de aproape trei ore având ca subiect principal istoria şi cultura Rusiei. Jocurile Olimpice de Iarnă se vor desfăşura până la 23 februarie.

JOCURILE OLIMPICE de la Soci: Ceremonia de deschidere (GALERIE FOTO, VIDEO)

Ceremonia de începere a JO de la Soci s-a încheiat, vineri seară, după un spectacol ce a durat aproximativ două ore şi 45 de minute, odată aprinderea flăcării olimpice la stadionul Fişt.

Publicul a asistat, timp de aproximativ două ore şi jumătate, la un show ce a reprezentat "cartea de vizită" a Rusiei, o călătorie în istorie. Au fost celebrate opt perioade istorice şi elemente importante ale culturii ruse. Epopeea rusă a fost împărţită în trei acte: Rusia medievală, Imperiul, apoi secolul XX. Au fost aduse omagii oraşelor Kostroma, vârf de lance al rezistenţei în faţa invaziilor mongole şi tătare, Sankt Petersburg şi Moscova, lui Petru cel Mare şi avangardei artistice de la debutul secoului XX, ce i-a avut în prim-plan pe Kazmir Malevici şi Serghei Eisenstein. Nu au fost uitate nici balurile imperiale şi Reconstrucţia, în spectacolul susţinut de 9.000 de persoane, între care 3.000 de artişti, şi la care au fost folosite 22,5 tone de artificii.

Ceremonia de deschidere a JO - GALERIE FOTO

Organizatorii au întâmpinat probleme la aprinderea celor cinci cercuri - simbolul Jocurilor Olimpice. La finalul momentului artistic din deschidere, au coborât deasupra arenei "cinci fulgi de nea", dintre care patru s-au deschis pentru a forma cercurile olimpice. Al cincilea nu s-a deschis, din cauza unei defecţiuni.

Flacăra olimpică a fost aprinsă de tripla campioană olimpică la patinaj artistic Irina Rodnina şi triplul campion olimpic la hochei pe gheaţă Vladislav Tretiak.

Pentru momentul pop al ceremoniei a fost ales duetul feminin t.A.T.u. cu piesa "Nu ne vor prinde" (Nas ne dogonyat), aceeaşi melodie pe care avea să intre ulterior în arenă delegaţia olimpică a Rusiei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jocurile-olimpice-de-la-soci-ceremonia-de-deschidere-galerie-foto-video-12043000
12043000
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.