Ionuţ Sas este, la doar 33 de ani, Director de consultanţă fiscală în cadrul PwC

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 07 februarie 2014 1158 afişări

Cariera sa în PwC a început în octombrie 2007 ca manager, iar acum este director al Departamentului de consultanţă fiscală şi legală. Înainte de a se alătura PwC, a lucrat timp de şapte ani în cadrul TMF România, incluzând şi o detaşare de trei ani şi jumătate în cadrul P&G România, „fiind implicat în coordonarea activităţii contabile şi fiscale pentru clienţii pe care îi deserveam în acele momente”.

Ionuţ Sas este, la doar 33 de ani, Director de consultanţă fiscală în cadrul PwC

În decursul anilor petrecuţi în PwC a fost implicat, povesteşte el, într-o gamă largă de proiecte de consultanţă - de la reorganizări de afaceri, structuri internaţionale de holding şi de finanţare, tranzacţii şi schimbări de modele de afaceri, preţuri de transfer. „Portofoliul meu de clienţi cuprinde un mix de societăţi deţinute de antreprenori români, dar şi multinaţionale şi fonduri de private equity, fiind în acelaşi timp liderul în departamentul de consultanţă fiscală şi legală al diviziei dedicate antreprenorilor şi afacerilor de familie.

Departamentul de consultanţă fiscală şi legală al PwC reuneşte 170 de angajaţi sub supravegherea a şase parteneri şi şapte directori.

Cel mai solicitant moment din carieră a fost la întoarcerea în biroul PwC Bucureşti, după mai bine de un an petrecut în filiala din Praga. A lucrat acolo cu echipa de leadership a PwC a regiunii CEE, care reuneşte 29 de ţări, de la Polonia şi Cehia în nordul şi vestul regiunii până la Mongolia şi Rusia în est. „Întoarcerea în România după această perioadă a însemnat o redimensionare şi readaptare la cultura şi realităţile de pe piaţa noastră."

Din punctul său de vedere, activitatea sa din cadrul PwC poate fi asimilată ideii de antreprenoriat. „În definitiv, modelul nostru de afacere presupune dezvoltarea propriilor idei şi iniţiative, ceea ce conduce la un grad semnificativ de independenţă în gândire şi aplicarea a ceea ce doreşti să dezvolţi ca business." Apreciază că e greu de spus unde se vede peste zece ani, „dar lucrurile esenţiale sunt cele simple – aşadar, să fiu fericit şi sănătos alături de familia mea, iar realizările profesionale să continue pe aceeaşi linie".


Ionuţ Sas

PWC ROMÂNIA

FUNCŢIE director consultanţă fiscală

VÂRSTĂ 33 de ani

CIFRĂ DE AFACERI 2011 37,5 mil. euro

ANGAJAŢI 170

Urmărește Business Magazin

/lideri/ionut-sas-este-la-doar-33-de-ani-director-de-consultanta-fiscala-in-cadrul-pwc-12039014
12039014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.