Tânărul de 36 de ani care alege unde deschide Auchan magazine în România

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 07 februarie 2014 2329 afişări

De peste doi ani, Tatian Diaconu se află la conducerea Immochan România, divizia imobiliară a grupului de retail Auchan, fiind angajat pentru a înfiinţa şi dezvolta această companie pe piaţa românească.

Tânărul de 36 de ani care alege unde deschide Auchan magazine în România

Când am acceptat oferta, mi-a plăcut proiectul propus", povesteşte Diaconu, care adaugă că ritmul s-a dovedit mult mai alert după ce Auchan a preluat reţeaua de hipermarketuri Real. Concret, după ce tranzacţia va primi avizul Consiliului Concurenţei, volumul de muncă se va dubla. „La finalul anului echipa va ajunge la 25 de oameni", estimează Diaconu. El şi echipa sa se ocupă de dezvoltarea a două proiecte: Coresi Braşov şi un centru comercial în Drumul Taberei, Bucureşti, valoarea totală a investiţiilor fiind de 120 de milioane de euro.

Immochan România, explică Tatian Diaconu, înglobează patru meserii distincte; dezvoltarea de proiecte imobiliare în parteneriat cu hipermarketurile Auchan; leasing pentru galeriile comerciale şi a retail park-urilor; activităţi de property management pentru galeriile comerciale şi valorizare patrimonială a proprietăţilor grupului Auchan. În portofoliul Immochan România ar urma să intre şi activităţile de profil pentru şase galerii comerciale ale hipermarketurilor Real din România, ceea ce va însemna, practic, o dublare a activităţilor. Tatian Diaconu a absolvit Academia Trupelor de Uscat Nicolae Bălcescu din Sibiu, având o licenţă în managementul organizaţiilor. După o carieră de trei ani ca ofiţer, a plecat în Franţa, unde a urmat cursurile IUT Le Havre (University Institute of Technology), specialitatea tehnici de comerţ şi University Institute for Business Administration, având un master în managementul organizaţiilor, serviciilor şi evenimentelor. În 2002 s-a angajat la Decathlon, în Franţa, şi a urcat pas cu pas în carieră, pentru ca în 2006 să accepte poziţia de responsabil de expansiune pentru Decathlon România.

La începutul anului 2008 a fost numit în aceeaşi poziţie la Bricostore pe pieţele din România, Ungaria, Croaţia şi „cu misiune de intrare pe pieţele din Bulgaria şi Ucraina, dar odată cu venirea crizei s-a renunţat la aceste planuri„. Din luna ianuarie a anului trecut a acceptat poziţia de managing director la Immochan România şi, spune el, „pentru următorii 5-6 ani mă văd tot în România, pentru că am un proiect foarte frumos pe care vreau să-l văd crescând".


Tatian Diaconu

IMMOCHAN ROMÂNIA

FUNCŢIE managing director

VÂRSTĂ 36 de ani

CIFRĂ DE AFACERI 2012 12,2 mil. lei*

ANGAJAŢI 10

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tatian Diaconu,
Auchan,
,
tineri manageri de top
/lideri/tanarul-de-36-de-ani-care-alege-unde-deschide-auchan-magazine-in-romania-12038886
12038886
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.