JO de la Soci: Vladimir Putin, acuzat de deturnarea a miliarde de euro din fondurile destinate Olimpiadei

Postat la 31 mai 2013 52 afişări

Preşedintele rus Vladimir Putin şi oameni de afaceri au deturnat până la 23 de miliarde de euro destinaţi finanţării Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci, a denunţat liderul opoziţiei Boris Nemţov, în cadrul prezentării unui raport joi.

JO de la Soci: Vladimir Putin, acuzat de deturnarea a miliarde de euro din fondurile destinate Olimpiadei

 "Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci s-au transformat într-o escrocherie vastă", scrie Boris Nemţov, într-un raport redactat împreună cu Leonid Martiniuk, membru al mişcării de opoziţie Solidarity. Cei doi autori apreciază că între 25 şi 30 de miliarde (19 şi 23 de miliarde de euro) din 50 prevăzute pentru JO s-au volatilizat.

"Jocurile Olimpice sunt un proiect personal pentru Putin şi este clar că cei care au furat bani sunt cei care sunt aproape de acelaşi Putin", scriu Nemţov şi Martiniuk, în raportul lor.

Construirea a numeroase instalaţii şi complexuri sportive a fost atribuită unor companii care aparţin unor apropiaţi ai lui Putin fără licitaţie, dezvăluie raportul, scris după şase luni de anchetă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jo-de-la-soci-vladimir-putin-acuzat-de-deturnarea-a-miliarde-de-euro-din-fondurile-destinate-olimpiadei-10914565
10914565
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.