Japonia va oferi un ajutor suplimentar Ucrainei şi ţărilor vecine

Autor: Petru Mazilu Postat la 05 aprilie 2022 36 afişări

Guvernul japonez va oferi asistenţă umanitară suplimentară în valoare de 100 de milioane de dolari Ucrainei şi ţărilor vecine, a anunţat marţi Ministerul Afacerilor Externe din Japonia.

Japonia va oferi un ajutor suplimentar Ucrainei şi ţărilor vecine

Fondurile vor fi folosite pentru a acorda asistenţă medicală şi ajutoare alimentare, a declarat ministerul japonez într-un comunicat. Banii vor fi utilizaţi în Ucraina, dar şi pentru persoanele refugiate în alte ţări precum Polonia, Republica Moldova şi România.

Astfel, suma totală a ajutorului va ajunge la 200 de milioane de dolari. Prima parte a ajutorului oferit de Japonia a fost anunţată pe 11 martie.

„Guvernul Japoniei va continua să ofere sprijin şi să fie alături de poporul ucrainean care se confruntă cu greutăţi, în colaborare cu comunitatea internaţională, inclusiv cu membrii G7", scrie intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, potrivit CNN.

Printre cele nouă organizaţii internaţionale şi japoneze care au primit fonduri se numără Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
asistenţă,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.