Jane Fonda anunţă că a intrat în remisie cancerul de care suferea

Autor: Laura Buciu Postat la 16 decembrie 2022 152 afişări

Jane Fonda a anunţat că este în remisie cancerul de care suferea şi că poate înceta tratamentele de chimioterapie. „Mă simt atât de binecuvântată, atât de norocoasă”, a declarat actriţa, care a făcut chimioterapie pentru limfom non-Hodgkin.

Jane Fonda anunţă că a intrat în remisie cancerul de care suferea

Actriţa premiată cu Oscar, care va împlini 85 de ani săptămâna viitoare, a dezvăluit vestea bună într-o postare pe blog intitulată „Cel mai bun cadou de aniversare”, scrie Huffpost.

„Săptămâna trecută am fost anunţată de oncologul meu că este în remisie cancerul meu şi că pot întrerupe chimioterapia. Mă simt atât de binecuvântată, atât de norocoasă. Vă mulţumesc tuturor celor care v-aţi rugat şi mi-aţi trimis gânduri bune”, a scris Jane Fonda.

Fonda a adăugat că a fost „deosebit de fericită” să primească vestea, deoarece cea mai recentă şedinţă de chimioterapie, care a durat două săptămâni, a fost resimţită greu de organismul ei. Efectele au dispărut chiar în momentul în care activista de mediu se îndrepta spre Washington pentru a conduce un miting pentru climă.

Fonda a dezvăluit pentru prima dată în septembrie că a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin şi că urmează o perioadă de şase luni de chimioterapie.

„Acesta este un cancer foarte uşor de tratat... aşa că mă simt foarte norocoasă”, a scris ea pe reţelele de socializare la acea vreme.

„Şi, credeţi-mă, nu voi lăsa nimic din toate acestea să interfereze cu activismul meu de mediu”, a spus ea.

Postarea ei pe reţelele de socializare a subliniat că pesticidele, multe dintre ele bazate pe combustibili fosili, au fost legate de tipul ei special de cancer. Şi ea a recunoscut cât de „privilegiată” a fost să aibă acces la asistenţă medicală de calitate - un lucru care este adesea inaccesibil pentru cei aproximativ 26 de milioane de americani neasiguraţi.

În 2019, actriţa a declarat că a avut în trecut lupte cu această boală.

„Am avut mult cancer”, a declarat ea pentru British Vogue în acel an. „Am fost o adoratoare a soarelui. Când aveam o zi liberă, mergeam frecvent la doctorul meu dermatolog şi îmi tăia lucruri (aluniţe - n.r.) un chirurg”.

În prezent, Fonda urmează să apară în două filme: „Book Club 2 - The Next Chapter” şi „80 for Brady”, ambele urmând să fie lansate anul viitor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jande fonda,
cancer,
remisie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.