Jaful secolului. Cum au reuşit mai mulţi hoţi să fure 615 milioane de dolari peste noapte din portofele electronice ale mai multor oameni

Postat la 02 aprilie 2022 355 afişări

Jaful secolului în lumea criptomonedelor.

Jaful secolului. Cum au reuşit mai mulţi hoţi să fure 615 milioane de dolari peste noapte din portofele electronice ale mai multor oameni

Proiectul Blockchain Ronin a declarat marţi că hackerii au furat criptomonede în valoare de aproape 615 milioane de dolari din sistemele sale, în ceea ce ar fi unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede înregistrate vreodată.

Reprezentanţii proiectului Blockchain Ronin au declarat că hackeri neidentificaţi au furat pe 23 martie aproximativ 173.600 de jetoane ether şi 25,5 milioane de jetoane USD Coin. La cursurile de schimb actuale, fondurile furate valorează 615 milioane de dolari.

Ronin este folosit pentru a alimenta popularul joc online Axie Infinity, care foloseşte token-uri ne-fungibile (NFT) şi este cea mai mare colecţie de NFT după volumul de vânzări din toate timpurile, potrivit NFT CryptoSlam.

Reprezentanţii au precizat într-o postare pe blog că hackerul a folosit chei private furate - parolele necesare pentru a accesa fondurile cripto - pentru a fugi cu fondurile.

"Lucrăm direct cu diverse agenţii guvernamentale pentru a ne asigura că infractorii sunt aduşi în faţa justiţiei", au spus aceştia, adăugând că discută cu Axie Infinity cum să se asigure că nu se pierd fondurile utilizatorilor.

Utilizatorii Ronin nu pot retrage sau depune fonduri în reţea, a precizat aceasta.

Fondul a precizat că lucrează cu Chainalysis, un important sistem de urmărire a lanţului blockchain, pentru a depista fondurile furate. Cea mai mare parte a fondurilor se află încă în portofelul digital al hackerului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
furt,
jaf,
electronice,
hoti,
noapte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.