iTech Transilvania by ARIES Transilvania, singurul cluster IT din Sud-Estul Europei certificat Gold Label pentru Excelenţă

Autor: Andra Stroe Postat la 09 octombrie 2018 183 afişări

iTech Transilvania, cel mai important cluster al industriei IT din România, înfiinţat în 2013 de ARIES Transilvania, este singurul cluster de IT din Sud-Estul Europei care a obţinut certificarea de tip Gold Label.

iTech Transilvania by ARIES Transilvania, singurul cluster IT din Sud-Estul Europei certificat Gold Label pentru Excelenţă

„Distincţia recunoaşte performanţele sectorului IT românesc în context global şi, în acelaşi timp, ne susţine procesul de expansiune al clusterului, facilitând mai multe contacte între mediul de business şi cel academic, precum şi creşterea interacţiunilor între mediul economic şi administraţiile locale din regiune”, spune Bianca Muntean, manager iTech Transilvania Cluster.

Distincţia a fost oferită la finalul lunii septembrie de Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor, parte a European Cluster Excellence Initiative (ECEI), entitate fondată de Comisia Europeană, în 2009. 

Acest certificat, acordat unei comunităţi de IT regionale, vine la 15 ani de la iniţierea primelor discuţii despre oportunitatea clusterelor de IT în zona Transilvaniei. Certificarea Gold Label reprezintă recunoaşterea eforturilor depuse de către membrii clusterului iTech Transilvania, precum şi de către fiecare companie de IT înfiinţată în Cluj-Napoca şi în regiunea Transilvaniei  de-a lungul timpului, la care se adaugă universităţiile şi administraţiile locale.

iTech Transilvania Cluster are 83 de membri: companii, universităţi, autorităţi publice locale. Sunt incluse 71 de companii, cu o cifră de afaceri totală de peste 210 milioane de euro şi peste 5.000 de angajaţi

Distincţia, cea mai importantă la nivel european, este un certificat de excelenţă pentru managementul clusterului, obţinut în urma derulării unui audit, în cursul lunii mai 2018. Auditul a vizat analizarea structurii executive a asociaţiei, a managementului acesteia şi implicarea în diverse activităţi şi proiecte. Totodată, au fost auditate procesele organizaţionale care şi-au propus să aibă ca efect îmbunătăţirea performanţelor clusterului şi a membrilor săi.

În vederea obţinerii acestei certificări, au fost evaluaţi 31 de indicatori care au luat în calcul structura clusterului, modelul de guvernanţă, finanţarea, strategia, serviciile şi recunoaşterea naţională şi internaţională.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
performante,
transilvania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.