Italienii de la Omnia Plast caută 50 de oameni pentru fabrica de jucării pentru copii din judeţul Satu Mare

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 02 decembrie 2022 193 afişări

Compania Omnia Plast, cu sediul în Chiajna, controlată de grupul Sunino Spa din Italia, care produce în trei fabrici echipamente sportive de iarnă, irigaţii de grădină, jucării şi alte produse din plastic, are disponibile în prezent 50 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi la asamblarea/montarea pieselor în fabrica din localitatea Ardud, judeţul Satu Mare.

Italienii de la Omnia Plast caută 50 de oameni pentru fabrica de jucării pentru copii din judeţul Satu Mare

Compania Omnia Plast, cu sediul în Chiajna, controlată de grupul Sunino Spa din Italia, care produce în trei fabrici echipamente sportive de iarnă, irigaţii de grădină, jucării şi alte produse din plastic, are disponibile în prezent 50 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi la asamblarea/montarea pieselor în fabrica din localitatea Ardud, judeţul Satu Mare, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare. Compania a avut anul trecut un număr mediu de 1.061 de angajaţi, conform datelor publice existente.

Omnia Plast se ocupă cu injecţia de mase plastice şi tot ce este legat de mase plastice.

În fabrica din Chiajna, compania produce echipamente sportive de iarnă (clăpari de schi) pentru un brand internaţional din top 3, la fabrica din Clinceni se produc jucării pentru copii, dar şi produse de irigaţii de grădină, aspersoare, role cu furtun, şi în Satu Mare se produc jucării de copii care intră în contact cu alimente (jucării pentru ouă de ciocolată - n.red).  Oficialii companiei au anunţat la începutul acestui an că până la finalul lui 2023 vor ridica a patra fabrică a grupului în Ilfov, în zona Clinceni, o construcţie de 15.000 de metri pătraţi.

Tot ceea ce produce Omnia Plast în România se valorifică pe piaţa externă, compania neavând un brand propriu. Pieţele principale sunt Italia, Franţa, Germania, dar şi Australia sau America, potrivit ultimelor date. Vârful de producţie pentru echipamente sportive şi jucării este vara, astfel încât în luna noiembrie produsele să fie în magazine. În 2021, compania a ajuns la o cifră de afaceri de 261 mil. lei (54 mil. euro), faţă de 234 de milioane de lei în anul anterior şi un profit net de 7,1 mil. lei, faţă de 11,2 mil. lei în anul precedent, potrivit datelor publice.

Până acum 2-3 ani de zile Omnia practica sistemul lohn, dar a crescut pe domeniul tehnic, are departament de proiectare 3D şi de la un desen 3D pe care îl furnizează clientul dezvoltă toata linia tehnologică şi livrează produsul la gata.

Omnia Plast şi-a început activitatea în 2008, obiectul principal fiind fabricarea articolelor pentru sporturile de iarnă, de la proiectarea şi producţia de articole sportive (injecţie mase plastice, croitorie industrială şi asamblarea articolelor sportive). În secundar s-a dezvoltat  activitatea prin producţia de articole destinate îngrijirii copiilor, jucării şi componente ale acestora, producţia de ambalaje din plastic, potrivit datelor publice.

Italienii de la Sunino Spa deţin 85% din acţiunile Omnia Plast, iar Plastic Legno Spa din Italia (Castellamonte) controlează 10%, arată datele publice. Grupul Sunino din Italia controlează zece fabrici, în Italia, Ungaria, India, Republica Moldova  şi Hong Kong, potrivit datelor de pe site-ul grupului, cu afaceri totale de circa 100 de milioane de euro din producţia produselor din mase plastic. România reprezintă 50% din business-ul total al grupului Sunino, una din principalele pieţe de producţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.