Italia: Un castel medieval şi cătunul în care se află, la vânzare pentru 1,9 milioane de euro

Autor: Andreea Tobias Postat la 17 decembrie 2022 144 afişări

Italia: Un castel medieval şi cătunul în care se află, la vânzare pentru 1,9 milioane de euro

Castelul medieval şi cătunul Serravalle, situat la jumătatea distanţei dintre oraşele Modena şi Bologna, în regiunea Emilia Romagna din nordul Italiei, este scos la vânzare pentru 1,9 milioane de euro.

Amplasat pe dealuri verzi, castelul se vinde cu o parte din satul care poartă acelaşi nume. Castelul are fortificaţia veche originală, pe 1.800 de metri pătraţi, la o altitudine de 400 de metri.

De asemenea, castelul este locuibil, dotat cu încălzire, însă are nevoie de câteva reparaţii minime. Preţul este negociabil, transmite CNN.

Proprietatea cuprinde castelul maiestuos, un palat de trei niveluri din secolul al XVIII-lea, numit Palazzo Boccadiferro, unde locuiesc ocazional actualii proprietari, o cabană de vânătoare cu magazie de lemne, un turn de observaţie cu patru etaje, o pasarelă panoramică uimitoare şi un parc luxuriant de 14.000 de metri pătraţi.

"Nu numai că este foarte convenabilă, aproximativ până la 1.000 de euro pe metru pătrat, dar are un potenţial enorm atât ca refugiu privat şi liniştit în care să te deconectezi, cât şi ca investiţie pentru a o transforma într-o staţiune", a declarat pentru CNN Paolo Giacopini de la agenţia imobiliară care se ocupă de vânzare.

"Farmecul şi panorama sunt inegalabile, înconjurat de podgorii, într-o locaţie strategică între cele două oraşe de top din Emilia Romagna, o regiune minunată care este adesea eclipsată, pe nedrept, de Toscana când vine vorba de castele şi conace", spune acesta.

Acum, proprietatea bine întreţinută este închiriată pentru evenimente private şi conferinţe, dar actualii proprietari, care doresc să rămână anonimi, nu mai fac faţă gestionării acestei proprietăţi extinse. Ei locuiesc la castel în timpul lunilor de vară, spune Giacopini, aşa că acesta este deja locuibil, cu încălzire, bucătărie, utilităţi, şeminee, mai multe dormitoare şi băi. Cabana de vânătoare cu două etaje, construită ca o casă rurală, este, de asemenea, încălzită.

În timp ce castelul este imaculat conservat, alte părţi ale proprietăţii, cum ar fi turnul de observaţie, construit în 1227 şi modificat în 1523, ar putea necesita câteva reparaţii.

Mobilier somptuos în stil renascentist, inclusiv tablouri, sunt, de asemenea, potenţial de vânzare.

Având în vedere valoarea sa istorică şi artistică, castelul se află sub supravegherea autorităţilor artistice regionale care au impus restricţii asupra modificărilor structurale radicale, cum ar fi transformarea unei băi în dormitor sau invers. Tptpdată, un pasaj subteran secret leagă turnul de palat şi a fost folosit cândva de gărzile care fugeau de atacurile inamice.

Pasajul este răcoros vara, dar friguros iarna.

Serravalle este încărcat de istorie. Fortificaţia a fost timp de secole în centrul unor lupte teritoriale şi bătălii împotriva invadatorilor şi a fiefurilor vecine. Înainte de unificarea regatului Italiei în 1861, ţara era împărţită în multe oraşe-stat, sau comuni, fiecare luptând pentru supremaţie. În secolul al XII-lea, castelul a fost aspru disputat de Modena şi Bologna pentru poziţia sa militară strategică. În acele vremuri, un castel era un mic „microcosmos” militar care proteja o mare porţiune de pământ, fermieri şi chiriaşi. Fortificaţia, construită pe cenuşa unui vechi avanpost militar roman numit Verabulum, a fost cucerită şi distrusă de triburile lombarde în secolul al VIII-lea.

După ce a fost reconstruit, legenda spune că, în secolul al IX-lea, castelul l-a găzduit pe Carol cel Mare în drumul său spre Roma pentru a fi încoronat împărat, însoţit de trupe franceze.

Deşi este liniştită şi paşnică, proprietatea nu este complet izolată. Satul are 40 de locuitori, o biserică, o tavernă tradiţională şi un muzeu al vinului care se concentrează pe viaţa rurală locală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
castel,
sat,
vânzare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.