Istoria staţiunii Mamaia. De unde i se trage numele

Postat la 10 iunie 2023 4474 afişări

Istoria staţiunii Mamaia. De unde i se trage numele

Statiunea Mamaia a devenit celebră, de-a lungul vremii,  atât în ţară, cât si în străinatate.  Dar puţină lume ştie istoria staţiunii Mamaia, locul dintre mare şi lacul Siutghiol.

Primele amplasamente au fost construite in Mamaia incepand cu anul 1905, statiunea fiind inaugurata in anul 1906.

Cu ocazia evenimentului au fost prezenţi inclusiv oficiali de înalt rang ai statului roman, printre ei numărandu-se si doi ministri de la vremea respectivă, Grădişteanu si Bănescu.

Toata lumea bună a vremii dorea să ajungă la Mamaia, staţiunea fiind descrisa de numeroşi scriitori ai literaturii romane si nu numai.

Drept consecinta a dezvoltarii statiunii in ritm accelerat, autroritatile au decis atunci sa construiasca o linie de cale ferata pe care sa circule trenurile ce ii aduceau pe turisti la Mamaia. Adevarata faima a statiunii a ajuns sa fie cunoscuta si in strainatate in perioada interbelica, atunci cand aici au ajuns din ce in ce mai multi turisti straini.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
statiune,
mamaia,
istorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.