​Isărescu s-a întâlnit cu bancherii la Snagov

Autor: Claudia Medrega Postat la 25 iunie 2013 86 afişări

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi bancherii comerciali s-au întâlnit la Snagov în cadrul unei reuniunii care se desfăşoară trimestrial, discuţiile urmând să vizeze şi problemele analizate la întâlnirile europene la care a participat recent guvernatorul băncii centrale.

​Isărescu s-a întâlnit cu bancherii la Snagov

“La Snagov are loc o întâlnire între BNR şi Asociaţia Română a Băncilor. Guvernatorul s-a întors de la o serie de întâlniri europene şi discută cu bancherii”, susţine Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

La sfârşitul săptămânii trecute bancherii centrali de top din lume s-au reunit la Basel unde a fost prezentat raportul anual al Băncii Reglementelor Internaţionale (BRI). La reuniune a fost prezent şi Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Toate băncile centrale raportează la Banca Reglementelor Internaţionale, iar raportul anual al băncii cu sediul la Basel este foarte influent şi urmărit, în contextul în care evidenţiază problemele din sistemul financiar şi economic mondial.

Raportul BRI prezentat bancherilor centrali de top din lume cere băncilor centrale membre să se concentreze pe inflaţie şi presează guvernele să facă mai mult pentru readucerea creşterii economice.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isarescu-s-a-intalnit-cu-bancherii-la-snagov-11020519
11020519
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.