Isarescu: Nu vom concura restaurantele, dar putem readuce o parte din centrul istoric financiar

Postat la 06 iulie 2011 10 afişări

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu spera ca o parte a Centrului Istoric Vechi al Bucurestiului sa revina institutiilor financiare, dar recunoaste dupa 20 ani de eforturi ca viitorul apartine cel mai probabil restaurantelor, care sunt o concurenta de netrecut.

"Nu vom concura bineinteles cu restaurantele, probabil ca viitorul Centrului Vechi al Bucurestiului va inclina spre ceea ce se intampla in prezent. Dar cred ca reabilitarea si readucerea spiritului se poate face numai cu institutii care au si resurse financiare. Nu cred ca reabilitarea s-ar putea face numai cu bani bugetari sau de la municipalitate", a afirmat Isarescu, prezent la lansarea volumului "Centrul istoric financiar-bancar al Bucurestilor", semnat de arhitectul Cristina Turlea. Guvernatorul bancii centrale spune ca dezvoltarea financiar-bancara nici n-ar mai permite pentru cladirile din zona istorica sa fie sedii de banca, aratand ca inclusiv in City-ul londonez sau pe Wall Street mai sunt doar putine sedii centrale ale marilor institutii financiare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
isarescu,
restaurante,
financiar,
centru istoric
/actualitate/isarescu-nu-vom-concura-restaurantele-dar-putem-readuce-o-parte-din-centrul-istoric-financiar-8450524
8450524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.