Ion Ţiriac a vândut turneul de tenis Mutua Madrid Open către grupul IMG

Autor: Rafael Hekman Postat la 06 decembrie 2021 58 afişări

IMG, o companie Endeavor şi lider global în sport, evenimente, media şi modă, a anunţat astăzi că a încheiat un acord definitiv cu Super Slam Ltd şi afiliaţii săi pentru a achiziţiona turneul de tenis Mutua Madrid Open, deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac, şi turneul de golf Acciona Open de España

Ion Ţiriac a vândut turneul de tenis Mutua Madrid Open către grupul IMG

Tranzacţia este aşteptată să se încheie în primul trimestru al anului 2022, sub rezerva aprobărilor ATP şi WTA şi a organismelor de reglementare.

Unul dintre cele nouă evenimente ATP Masters 1000 şi patru evenimente obligatorii WTA 1000, Mutua Madrid Open se va alătura listei de turnee de tenis de top ale IMG, inclusiv Miami Open şi alte câteva evenimente ATP şi WTA.

„Mutua Madrid Open va fi o completare importantă a portofoliului nostru global de evenimente şi la afacerea noastră din tenis, care se va mândri acum cu două dintre cele trei evenimente combinate obligatorii din ambele circuite", a declarat Sam Zussman, copreşedinte al departamentului Media şi Evenimente, IMG.

„Aşteptăm cu nerăbdare să ne folosim de reţeaua mai largă a Endeavor pentru a îmbunătăţi şi mai mult experienţa fanilor şi pentru a adăuga valoare în ceea ce priveşte producţia, mass-media, parteneriatele cu mărci, comerţul cu amănuntul şi ospitalitatea, aşa cum am făcut-o şi cu Miami Open."

Prin această achiziţie, Madrid Trophy Promotion SLU (MTP), entitatea spaniolă care operează turneul, va deveni parte a IMG, iar Gerard Tsobanian, CEO-ul MTP şi directorul turneului, va deveni Senior Vice President, Tennis Events, IMG.

Tsobanian şi echipa sa vor continua să supervizeze gestionarea zilnică a Mutua Madrid Open, ca parte a diviziei globale de evenimente de tenis a IMG, condusă de Gavin Forbes.

Ediţia aniversară de 20 de ani a turneului va avea loc anul viitor, în perioada 26 aprilie - 8 mai, la Caja Mágica din Madrid, Spania. Mutua Madrid Open este unul dintre cele două evenimente cheie pe zgură care precedă Roland Garros şi se mândreşte cu o listă ilustră de câştigători care îi include pe Roger Federer, Serena Williams, Rafael Nadal, Petra Kvitová şi Novak Djokovic.

MTP organizează, de asemenea, turneul de golf Acciona Open de España din cadrul European Tour, pe care divizia de evenimente de golf a IMG îl va susţine. Înfiinţat în 1912, Acciona Open de España (fostul Open al Spaniei) are o istorie bogată şi se desfăşoară de obicei în luna octombrie, la Club de Campo Villa din Madrid, de unde este transmis în peste 120 de ţări.

De la achiziţia IMG de către Endeavor în 2014, compania a dezvoltat Miami Open, făcând din el un eveniment de clasă mondială, cu cele mai bune oferte de tenis, culinare, artistice şi de divertisment.

În 2019, IMG a mutat turneul la Hard Rock Stadium, casa celor de la Miami Dolphins, o destinaţie globală de divertisment, care primeşte anual peste 350.000 de fani şi are una dintre cele mai mari audienţe de difuzare în afara turneelor de Grand Slam.

IMG deţine, produce şi reprezintă din punct de vedere comercial sute de evenimente care cuprind sportul, divertismentul, cultura şi moda, inclusiv Professional Bull Riders (PBR), WGC-HSBC Champions, târgurile de artă Frieze, New York Fashion Week: The Shows, Hyde Park Winter Wonderland, Miss Universe şi festivalurile Taste.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ion ţiriac,
mutua madrid open,
endeavor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.