Ion Cristoiu: Îl credeţi în stare pe Klaus Iohannis să tîrască România în Războiul din Moldova? Eu îl cred

Postat la 02 martie 2023 123 afişări

Ion Cristoiu: Îl credeţi în stare pe Klaus Iohannis să tîrască România în Războiul din Moldova? Eu îl cred

Ion Cristoiu: Miercuri, 1 martie 2023, sirenele de alarmă au răsunat în toată ţara. Mai marii ţării ne-au asigurat prin şeful IGSU că e vorba de un simplu exerciţiu reluat după cei doi ani de Pandemie.

Ion Cristoiu: Ce se întîmplă acum nu de deloc normal. Nu cumva de a ne pregăti de un Război care va izbucni nu peste multă vreme? O asemene întrebare risca să fie pusă sub semnul unei înspăimîntări inutile a populaţiei.

Ion Cristoiu: În plan occidental asistăm la o oboseală a opiniei publice în chestiunea solidarităţii cu Ucraina. Americanii simt nevoia unei reînsufleţiri spectaculoase a opiniei publice occidentale. Şi cum deocamdată pe frontul ucrainean nu se întîmplă nimic spectaculos se pune la cale deschiderea unui alt front: Cel din Republica Moldova.

Miercuri, 1 martie 2023, sirenele de alarmă au răsunat în toată ţara. Mai marii ţării ne-au asigurat prin şeful IGSU că e vorba de un simplu exerciţiu reluat după cei doi ani de Pandemie. Că la un moment dat s-a decis un exerciţiu de alarmare a populaţiei pentru a verifica dacă mai există instrumentele respective e de la sine înţeles.

Nicolae Ceauşescu n-a putut pleca de pe acoperişul CC, cu cinci elicoptere, ci doar cu două, pentru că restul n-au putut ateriza din cauza pădurii de antene. Ar fi fost normal ca din cînd în cînd să se facă un exerciţiu de ceea ce se numeşte extragerea Conducătorului pe calea aerului în caz de necesitate. Nimeni nu s-a gîndit la un asemenea exerciţiu deşi intra în procedurile standard – pentru că nimeni nu s-a gîndit că va veni un moment cînd Tovarăşul va trebui să fie extras din CC. Era normal să se verifice cum funcţionează sirenele de alarmare pentru bombardament chiar dacă posibilitatea unui atac aerian era exclusă din simplul motiv că aşa scrie la proceduri.

Ce se întîmplă acum nu de deloc normal.

Cum adică să faci să sune sirenele în fiecare lună, în prima miercuri, însoţită de sfaturi cum să te pui la adăpost, cum să-ţi pui masca?

Astfel de exerciţii au avut loc în prima parte a lui 1941, cînd Ion Antonescu ştia că se apropie intrarea României în Război.

În aceste condiţii ce rost are programarea în fiecare lună a unor exerciţii menite a simula alarmele în caz de atac aerian?

Nu cumva de a ne pregăti de un Război care va izbucni nu peste multă vreme? O asemene întrebare risca să fie pusă sub semnul unei înspăimîntări inutile a populaţiei. Noi însă o punem şi facem asta pentru că o serie de fapte aparent disparate şi aparent nesemnificative din ultima vreme se înscriu în scenariul posibil al unei antrenări a României în Războiul din Moldova. Un Război care pare pe zi ce trece tot mai inevitabil. Politica externă şi militară a României a fost confiscată de un singur om:

Klaus Iohannis.

Aşa ceva s-a întîmplat o singură dată în istoria României:

În 1940, cînd toate deciziile militare şi externe ale României au fost luate de un singur om, Carol al II-lea, fără a se consulta cu nimeni şi mai ales fără a informa ţara de ce făcea el în secret.

De la izbucnirea Războiului din Ucraina, toate deciziile luate de România ţin de un singur om:

Klaus Iohannis.

Ca şi Carol al II-lea, Klaus Iohannis decide în secret ca urmare a unor înţelegeri secrete.

Abia acum s-a descoperit de exemplu că Klaus Iohannis a acceptat ca Ucraina să adîncească Bâstroe şi Chilia pentru a-şi face propriul braţ al Dunării cu avantajul de a fi navigabil.

Nu e singura înţelegere luată în secret de Klaus Iohannis.

Din cînd în cînd ies la suprafaţă semnele unor Operaţiuni strict secrete , ca urmare a unor înţelegeri secrete:

De la trimiterea de arme Ucrainei pînă la punerea la dispoziţie a teritoriului României pentru transportul occidental de arme.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
razboi,
klaus iohannis,
moldova

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.