Ion Cristoiu, despre cazul de la Caracal: Nu voi crede în veci teza asasinului singuratic

Postat la 02 august 2019 343 afişări

Jurnalistul Ion Cristoiu susţine, într-un editorial publicat pe blog, că nu crede în teza "asasinului singuratic", vehiculată de DIICOT potrivit declaraţiilor lui Gheorghe Dincă, nici măcar dacă Institutul Naţional de Medicină Legală va susţine că rămăşiţele din butoi sunt ale Alexandrei Măceşanu.

Ion Cristoiu, despre cazul de la Caracal: Nu voi crede în veci teza asasinului singuratic

Redăm integral editorialul lui Ion Cristoiu, publicat pe blogul său, www.cristoiublog.ro:

"În Cazul Caracal, întreaga atenţie a opiniei publice s-a concentrat asupra responsabilităţii fiecărei instituţii dintre cele care au drept misiune siguranţa vieţii ca ţinînd de siguranţa naţională.

Acest fapt a dus la trecerea în plan secund a unei alte realităţi care, la o adică, e la fel de importantă dacă nu chiar mai importantă decît cea a bîlbîielilor dezvăluite de autorităţi.

E vorba de ceea ce s-a întîmplat de fapt la Caracal între momentul urcării în maşină a Alexandrei pînă la intrarea autorităţilor în casa lui Gheorghe Dincă.

De miercuri, 24 iulie 2019 dimineaţa pînă vineri, 26 iulie 2019, se întinde un timp de două zile, 48 de ore adică.

Ştim minut cu minut ce s-a întîmplat în acest timp la nivelul autorităţii.

Nu ştim nu minut cu minut, nu oră cu oră, dar nici măcar zi cu zi, ce s-a întîmplat între Gheorghe Dincă şi Alexandra Măceşanu.

Ar fi trebuit să ştim ceva precis?

Sigur că da.

Ar fi trebuit să ştim mai ales dacă Alexandra Măceşanu a fost ucisă sau dacă a fost plasată imediat după ce Gheorghe Dincă a prins-o cu telefonul în mînă, reţelei de trafic de persoane, pentru care o răpise sau altor complici.

Şi ar fi trebuit să ştim din cel puţin două motive:

De vineri, 26 iulie 2019, pînă joi, 1 august 2019, cînd scriu aceste rînduri, s-au scurs şase zile de cercetări intense.

Cercetări marcate de presiunea opiniei publice.

Asta înseamnă nu numai iuţirea autorităţilor, dar şi o uriaşă mobilizare de forţă.

Potrivit unei ştiri difuzate duminică, 28 iulie 2019, Gheorghe Dincă a recunoscut crimele.

„A recunoscut crimele” e o propoziţie care nu se reduce la vorbele spuse de anchetat printre dinţi, scoase cu sfredelul, Am ucis-o! sau Le-am ucis! Urmate de o tăcere încăpăţînată. Ea, propoziţia înseamnă – pînă şi un ageamiu o ştie – că anchetatul a povestit imediat cum a luat-o pe Alexandra Măceşanu în maşina cu care făcea taximetrie ilegală, cum a dus-o nu unde ceruse ea, ci acasă la el, cum a violat-o, cum a ucis-o şi, apoi, ce-a făcut cu cadavrul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
asasin,
caracal,
caz,
sustinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.