Ion Aurel Stanciu, directorul general ROMATSA, numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor

Autor: Departamentul Politic Postat la 26 august 2015 123 afişări

Ion Aurel Stanciu, directorul general al ROMATSA, a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie semnată de premierul Victor Ponta şi publicată marţi în Monitorul Oficial.

O altă decizie publicată în MO priveşte numirea lui Marius Humelnicu în postul de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Potrivit unei alte decizii, Virgil Dragoş Titea este eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anunţat luni că vor intra în grevă generală din 1 septembrie, dacă cele 14 revendicări pe care le au nu vor fi soluţionate, ei susţinând că problemele lor sunt "de viaţă şi de moarte" şi privesc siguranţa călătorilor.

Luni, sindicaliştii de la ROMATSA au discutat cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

La ieşirea din sediul Ministerului Transporturilor, Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicaliştilor din Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), a spus că nu mai există altă soluţie decât să ceară sprijinul societăţii civile, pentru că se luptă cu "un sistem bolnăvicios".

"Este imposibil şi nu mai avem încredere să putem să mai negociem, reiterând inclusiv faptul că toate înţelegerile pe care le-am avut cu domnul ministru aici de faţă, cu directorul celălalt general Cârnu (Fănică Cârnu, directorul general adjunct al ROMATSA, n.r.), nu s-a ţinut cont de el, în această măsură nu avem niciun fel de posibilitate sau de încredere, de faţă cu domnul ministru, domnul Stanciu (Aurel Stanciu, directorul ROMATSA, n.r.) afirmând «Da' ce am fost eu aici? Nu am făcut eu acest lucru»".

Angajaţii ROMATSA îl acuzau pe directorul Aurel Stanciu că nu a respectat nimic din ceea ce sindicaliştii au stabilit, în scris, cu Ministerul Transporturilor.

Directorul general al ROMATSA, Aurel Stanciu, declara la rândul său că sindicatele au avut o poziţie inflexibilă privind solicitările angajaţilor şi că unele dintre acestea "exced prevederile legale".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
STANCIU,
SECRETAR DE STAT,
MT
/actualitate/ion-aurel-stanciu-directorul-general-romatsa-numit-secretar-de-stat-la-ministerul-transporturilor-14688657
14688657
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.