Iohannis: România nu va ataca decizia din JAI la CJUE

Autor: Laura Buciu Postat la 14 decembrie 2022 29 afişări

Iohannis: România nu va ataca decizia din JAI la CJUE

România nu va ataca decizia din Consiliul JAI la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă intrarea României în Spaţiul Schengen se va realiza doar pe cale diplomatică, preşedintele Klaus Iohannis a spus că decizia nu va fi atacată la CJUE.

„La cald şi la emoţie, tot felul de analişti vin cu totul felul de soluţii. Dar pot să vă spun că România nu va ataca această chestiune la Curtea Europeană de Justiţie”, a spus Iohannis.

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac cere Comisiei Europene să se îndrepte împotriva Consiliului UE la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru a apăra principiile şi valorile evocate în Tratatul privind Funcţionarea UE: „Veto-ul Austriei trebuie anulat la CJUE”.

Şi europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan, a vorbit, marţi, în Parlamentul European, despre posibila atacare de către Guvernul României a votului Austriei la CJUE

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
instanţă,
schengen

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.