Iohannis reacţionează DUR după discuţia de azi cu Dăncilă. ”Trebuie să înceteze imediat”

Postat la 15 mai 2018 317 afişări

Administraţia Prezidenţială a transmis, după discuţia dintre Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, că există unele linii roşii în politica externă de la care politicienii nu s-au abătut, indiferent de culoarea politică, motiv pentru care a cerut corectitudine în relaţiile dintre instituţii.

Iohannis reacţionează DUR după discuţia de azi cu Dăncilă. ”Trebuie să înceteze imediat”

"În cadrul discuţiilor, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că este obligatoriu ca politica externă a României să se facă numai în interesul României şi că este necesar ca tensiunile interne pe teme de politică externă să înceteze imediat, pentru ca ţara noastră să rămână un actor credibil în relaţia cu Statele Unite ale Americii, la nivelul Uniunii Europene şi al NATO, precum şi în cadrul celorlalte parteneriate strategice în care ţara noastră este angajată", transmite Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

 

Sursa citată precizează că şeful statului a atras atenţia că politica externă trebuie caracterizată "de constanţă şi predictibilitate, având câteva linii roşii de la care decidenţii politici nu s-au abătut niciodată, indiferent de culoarea lor politică. Schimbarea poziţiei echilibrate şi echidistante pe care România a avut-o până acum nu ar face decât să producă îngrijorare şi nelinişte".

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.