Iohannis: Primele teste rapide vin în mai puţin de o săptămână

Autor: Cosmin Pirv Postat la 08 decembrie 2020 156 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că primele teste rapide pentru Covid, din cele 3 milioane comandate, vor sosi în mai puţin de o săptămână, iar în câteva zile vor fi livrate şi 300 de ventilatoare pentru secţiile ATI.

Iohannis: Primele teste rapide vin în mai puţin de o săptămână

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că, deşi atenţia s-a mutat în ultimele zile pe alegeri, panbdemia nu a dispărut.

„Chiar dacă am avut alegeri, chiar dacă atenţia s-a mutat pentru puţine zile pe altceva, pandemia nu a dispărut şi chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi putem să observăm că de exemplu astăzi am avut peste 200 de decese, secţiile de terapie intensivă sunt sub o mare presiune, spitalele în general şi suntem hotărâţi ca toate aceste chestiuni să fie gestionate în continuare bine până când sigur se va forma un nou guvern şi va prelua şi va duce mai departe această gestiune”, a spus şeful statului.

Acesta a anunţat că primele teste rapide pentru Covid vor ajunge în ţară în câteva zile.

„Sunt câteva veşti bune în această zonă. Bunăoară, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile şi prin asta se va extinde de capacitatea secţiilor de terapie intensivă. În mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă din 3 milioane de teste rapide care sunt deja comandate şi, pentru a veni în sprijinul pacienţilor cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen”, a precizat Iohannis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
klaus iohannis,
teste rapide,
ventilatoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.