Iohannis, întâlnire cu Macron: Franţa este un susţinător al aderării României la Spaţiul Schengen

Autor: Laura Buciu Postat la 12 noiembrie 2022 15 afişări

Iohannis, întâlnire cu Macron: Franţa este un susţinător al aderării României la Spaţiul Schengen

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit, vineri, la Palatul Élysée, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. „Franţa este un susţinător al aderării ţării noastre la Spaţiul Schengen”, a spus Iohannis.

Preşedinţii României şi Franţei s-au întâlnit vineri seara la Palatul Élysée.

Emmanuel Macron i-a spus lui Klaus Iohannis că Franţa este un susţinător al aderării României la Spaţiul Schengen,

„În discuţia noastră i-am mulţumit preşedintelui Macron pentru sprijinul său puternic. România este pregătită să adere, o confirmă şi rezultatele pozitive ale misiunii recente de evaluare. În plus, extinderea Spaţiului Schengen va contribui la consolidarea securităţii şi a rezilienţei Uniunii Europene în ansamblul său. În ceea ce priveşte situaţia de securitate, Franţa este şi aici alături de noi, prezenţa militară consistentă a trupelor franceze în România contribuie semnificativ la întărirea Flancului Estic al NATO”, a spus Iohannis.

Iohannis şi Macrin au discutat şi despre aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state, despre evoluţia situaţiei de securitate din Ucraina şi demararea procesului de reconstrucţie a zonelor afectate de război.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
macron,
schengen

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.