Iohannis, critic la adresa coaliţiei PSD-ALDE pentru legile justiţiei: Cu toate că au fost multe semnale trase, legiferează prost/ Şeful statului a promulgat modificările la legea 304 privind organizarea judiciară

Postat la 19 iulie 2018 45 afişări

Şeful statului a anunţat, joi, că, din cauză că a epuizat toate căile de atac, a fost nevoit să promulge modificările la legea 304 din 2004 privind organizarea judiciară. Şeful statului a precizat că va sesiza Curtea Constituţională referitor la modificările aduse legii 303 din anul 2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor.

Iohannis, critic la adresa coaliţiei PSD-ALDE pentru legile justiţiei: Cu toate că au fost multe semnale trase, legiferează prost/ Şeful statului a promulgat modificările la legea 304 privind organizarea judiciară

"Referitor la a doua dintre aceste legi', legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, voi sesiza Curtea Constituţională, cu solicitarea fermă de a ţine cont de opiniile Comisiei de la Veneţia. Ţin să atrag atenţia parlamentarilor din actuala majoritate că loialitatea lor trebuie să fie faţă de alegătorii care i-au trimis în Parlament, să facă legi bune pentru România şi pentru români. Loialitatea parlamentarilor trebuie să fie faţă de românii care îşi doresc ca România să rămână în UE şi să rămână o ţară reprezentată în lume şi care doresc să fie reprezentaţi în mod demn. Nu trebuie să facem legi pentru că nişte lideri politici vor să scape de dosare", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a precizat că standardul legislativ în ţara noastră nu poate fi dat de dosarul penal al unui lider sau altuia.

"Niciun decident politic nu are mandat de la români să facă aşa ceva. Faptul că cineva sau un partid a fost ales să conducă înseamnă că a fost ales să conducă pentru România, pentru români şi nu pentru a scăpa un lider politic de închisoare. În România, standardul legislativ nu poate să fie dosarul penal al unui lider sau altuia. În România, standardul trebuie să redevină respectul pentru normele de drept intern european şi naţional şi în primul rând trebuie să se revină la respectul pentru Constituţie", a completat Klaus Iohannis.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.