Iohannis: Anumite prevederi din proiectele legilor Educaţiei trebuie îmbunătăţite

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 octombrie 2022 24 afişări

Anumite prevederi din proiectele legilor Educaţiei trebuie îmbunătăţite, spune preşedintele Klaus Iohannis. El precizează că aceste legi se referă la viitor, iar lucrările de doctorat ar putea fi verificate înaintea acordării titlului de doctor, pentru a nu mai exista cazuri de plagiat.

Iohannis: Anumite prevederi din proiectele legilor Educaţiei trebuie îmbunătăţite

„Sunt două lucruri. În primul rând, trebuie să spun foarte clar - anumite prevederi din proiectele existente trebuie îmbunătăţite. Asta nu înseamnă că legile educaţiei trebuie retrase, că nu au fost înaintate nicăieri. Vorbim despre drafturi sau proiectele la care se lucrează în interiorul ministerului. Evident, noul ministru Deca va lua aceste proiecte şi va discuta cu experţii cum se poate îmbunătăţi un articol sau altul. După părerea mea, anumite prevederi, de exemplu legate de integritate şi de etică, pot fi îmbunătăţite”, spune Klaus Iohannis.

El a explicat declaraţia despre toleranţă zero pentru plagiate.

„Vreau să fiu foarte bine înţeles. Aceste legi nu se referă la trecut. Aceste legi se referă la viitor. Eu îmi doresc nişte legi care pe viitor nici nu mai permit apariţia plagiatelor în diferite lucrări de specialitate. De exemplu, ca să nu rămân în zona teoretică, dacă cineva doreşte să obţină doctoratul, atunci acea lucrare de doctorat să fie verificată cu soft antiplagiat înainte să se acorde titlul de doctor. Noile legi se referă la ce se întâmplă de acum încolo, nu la ce s-a întâmplat acum 10-20-30-40 de ani. Acolo sunt alte mecanisme care trebuie aplicate”, încheie Iohannis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
legile educaţiei,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.