Iohannis a promulgat legea privind schimbul de informaţii financiare pentru prevenirea fraudelor

Postat la 22 aprilie 2016 196 afişări

Iohannis a promulgat legea privind schimbul de informaţii financiare pentru prevenirea fraudelor

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului multilateral al autorităţilor competente pentru schimb automat de informaţii privind conturi financiare, semnat la Berlin la 29 octombrie 2014, scrie Mediafax

Astfel, România va putea face din 2017, cu alte state, schimb de informaţii referitoare la conturile financiare ale persoanelor fizice, cu scopul de combatere a fraudei, a evaziunii şi a planificării fiscale agresive, potrivit proiectului aprobat de Guvern la începutul lunii februarie.

Schimbul va cuprinde, printre altele, informaţii pentru identificarea persoanei (nume, adresă, cod identificare fiscală), informaţii referitoare la numărul contului, despre numele şi numărul de identificare (dacă există) al instituţiei financiare care face raportarea, informaţii despre soldul sau valoarea contului, iar în cazul unui cont de custode, informaţii referitoare la suma brută a dobânzii, dividentelor sau a altor venituri pentru activele existente în cont sau suma brută a încasărilor din vânzarea sau răscumpărarea activelor financiare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/iohannis-a-promulgat-legea-privind-schimbul-de-informatii-financiare-pentru-prevenirea-fraudelor-15269604
15269604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.