Ioana Birta, CFO Teraplast: „Oamenii urmează liderii autentici, integri şi, desigur, competenţi"

Autor: Andra Stroe Postat la 22 iunie 2020 420 afişări

Ioana Birta, CFO Teraplast: „Oamenii urmează liderii autentici, integri şi, desigur, competenţi"

 „În ultimul an am crescut gradul de digitalizare în special pe partea de planificare şi customer service, am pus accent pe automatizarea producţiei şi am implementat tehnologii revoluţionare precum Robotic Process Automation (RPA). Am reuşit astfel să îmbunătăţim semnificativ procesul de analiză a clienţilor grupului, iar performanţa operaţională a crescut cu peste 10%”, îşi descrie Ioana Birta, CFO al Grupului TeraPlast cele mai recente realizări profesionale. Ţinta sa şi, de altfel, a întregii echipe TeraPlast pentru anul acesta este atingerea unei cifre de afaceri de 1,25 mld. lei.

Ioana Birta se descrie drept o persoană orientată spre obiective. „În acelaşi timp aprecierea oamenilor cu care lucrez este foarte importantă pentru mine. Mereu mă gândesc la impactul pe termen lung al deciziilor pe care le iau.”

Ea spune că, în general, se fereşte de stereotipuri şi generalizări. „La sfârşitul zilei, îmi este clar că oamenii urmează liderii autentici, integri şi, desigur, competenţi. Oameni care se cunosc bine, care ştiu să-şi folosească calităţile pentru a fi mai productivi, ştiu să pună în valoare calităţile celor din echipă şi să aibă colegi care să-i completeze.”În opinia sa, „fiecare lider are un proces decizional influenţat de propria personalitate. Leadershipul feminin implică o viziune axată pe empatie, grija faţă de oameni, colaborare, viziune pe termen lung, în timp ce principiile masculine sunt descrise de hotărâre, ambiţie, încredere în forţele proprii, competitivitate.”

CFO-ul TeraPlast crede că tinerii aflaţi la începutul parcursului profesional trebuie, pentru a-şi găsi cariera potrivită, să se cunoască pe ei înşişi şi să descopere ce legătură există între preferinţele şi modul lor de a lucra, iar sfatul său pentru aceştia este să aibă încredere în calităţile proprii şi să nu le fie teamă să ceară ajutorul colegilor, „deoarece acest lucru face parte din procesul de învăţare”.

Profilul Ioanei Birta a fost inclus în anuarul 105 Cele mai puternice femei din business, realizat de Business MAGAZIN. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.