Investitorii se întorc spre pieţele emergente: Veteranul Mark Mobius consideră că „la sfârşitul zilei, acţiunile din pieţele emergente sunt foarte ieftine”

Autor: Alex Ciutacu Postat la 12 noiembrie 2018 123 afişări

Investitorii se întorc spre pieţele emergente: Veteranul Mark Mobius consideră că „la sfârşitul zilei, acţiunile din pieţele emergente sunt foarte ieftine”

Acţiunile companiilor din pieţele emergente sunt „foarte ieftine” acum, iar acest moment reprezintă o opotunitate de investiţii în aceste pieţe, consideră Mark Mobius, veteranul pieţelor de capital şi fondator al companiei Mobius Capital Partners, potrivit CNBC.

În ultimele luni, investitorii au vândut masiv din portofoliu activele deţinute în pieţele emergente, pe fondul turbulenţelor generate de problemele grave ale unor economii precum Turcia sau Argentina.

La acest context se adaugă un dolar din ce în ce mai puternic şi preţurile ridicate din piaţa petrolului – situaţie care afectează economiile emergente care au datorii mari şi pe cele are sunt importatoare de energie.

Drept rezultat, MSCI, indicele pieţelor emergente – care urmăreşte companiile cu capitalizări de piaţă de nivel mediu şi mare din 24 de ţări – a scăzut cu circa 16% anul acesta.

Însă Mobius consideră că aceste vânzări masive din piaţă au deschis oportunităţi de investiţii în pieţele emergente. „La sfârşitul zilei, acţiunile din pieţele emergente arată foarte ieftine acum. Este momentul să intrăm şi noi”, spune co-fondatorul Mobius Capital Partners.

Unele dintre pieţele emergente se bucură deja de recuperări, atât pe bursă cât şi la nivelul monedei naţionale, apreciază investitorul. Acest lucru se întâmplă deoarece dolarul american a început să se stabilizeze, ceea ce eliberează o parte din presiunea ce planează asupra pieţelor emergente, adaugă Mobius.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
mobius,
capital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.