Investitorii pot paria pe Uber: Compania a lansat astăzi IPO-ul prin care se listează pe bursa americană şi ridică 8,1 miliarde dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 mai 2019 55 afişări

Investitorii pot paria pe Uber: Compania a lansat astăzi IPO-ul prin care se listează pe bursa americană şi ridică 8,1 miliarde dolari

Uber Technologies a reuşit să strângă 8,1 miliarde de dolari prin procedura de IPO (Initial Public Offering), după ce a vândut cu 45 dolari per acţiune, potrivit Bloomberg.

Compania de ride-hailing a vândut 180 milioane acţiuni pentru 45 de dolari per acţiune, potrivit declaraţiei lansate joi. Uber a scos acţiunile la vânzare ţintind un preţ între 44 dolari şi 50 dolari.

Pe baza acestei valori, în urma listării, compania cu sediul central în San Francisco va avea o capitalizare de piaţă de 75,6 miliarde dolari, adică sub evaluarea anterioară de 76 miliarde dolari.

Uber a încercat să prioritizeze investiorii care au capacitatea de a ţine acţiunile în portofoliu pe termen lung – în special investitori instituţionali.

Compania speră să evite o perioadă tumultoasă de tranzacţionare în primele săptămâni, după ce rivalii de la Lyft, care s-au listat recent la 72 dolari per acţiune, au înregistrat o scădere a acţiunilor cu 23% în primele zile.

„Vedem preţul conservator al Uber drept o strategie prudentă şi inteligentă încât a învăţat de la experienţa Lyft”, spune Dan Ives, analist în cadrul Wedbush Securities.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
companie,
ipo,
piata,
apropiere,
bursa,
obtinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.