Investitorii pariază masiv pe volatilitate în Europa pe fondul alegerilor europarlamentare, care sunt bombardate de populism

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 martie 2019 164 afişări

Investitorii pariază masiv pe volatilitate în Europa pe fondul alegerilor europarlamentare, care sunt bombardate de populism

Investitorii pariază pe incertitudinea politică şi pe o volatilitate din ce în ce mai ridicată în pieţele de capital din Europa înaintea alegerilor europarlamentare din luna mai, în contextul în care temerile cu privire la populism prin având, potrivit CNBC.

Unul dintre primele semne cu privire la temerile investitorilor este instrumentul de investiţii VSTOXX – care reflectă sentimentu investiorilor şi aşteptările acestora de creştere a volatilităţii – care a crescut rapid în ultimele săptămâni.

În timp ce indicele fricii se află la nivelul de 15,68, opţiunile future pe acest pariu arată că în următoarele luni investitorii se aşteaptă la un salt fantastic al volatilităţii.

Contractele future pe acest indice care expiră în luna mai arată un salt pronunţat, la nivelu de 16.8.

„Ne aşteptăm la o astfel de evoluţie în jurul lunii mai, când avem alegeri europene şi ne confruntăm încă o dată cu acest val de populism”, spune Edmund Shing, şeful diviziei de acţiuni şi derivate din cadrul BNP Paribas.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.