Investiţie de 3,5 mil. euro într-o nouă fabrică de furaje

Postat la 02 mai 2012 240 afişări

Pajo Holding a demarat construcţia fabricii de furaje de la Vâlcea, investiţie cu fonduri europene care trebuie finalizată până în octombrie 2012. ”Valoarea acestei investiţii este de 3,5 milioane de euro. Cu ajutorul ei vom mări capacitatea de producţie a fabricii de furaje cu aproximativ 40 de procente”, declară Iustin Paraschiv, antreprenorul care a construit Pajo Holding.

Furajele produse la Pajo Holding în Vâlcea au în componenţă doar materie vegetală, anume cereale produse în România, în marea lor majoritate pe terenurile gestionate de grup. Pentru ca acest gen de furaje să ajungă până în gospodăriile micilor fermieri români, Pajo Holding a dezvoltat deja o linie de ambalare a acestora în saci. Fabrica de furaje a Pajo Holding de la Vâlcea a avut luna trecută cea mai mare producţie din istoria sa.

"Se văd rezultatele noii echipe de management care a preluat fabrica de furaje a Pajo Holding, echipă ce şi-a început activitatea spre sfârşitul anului trecut. Fabrica a atins luna trecută un volum de aproximativ 7000 tone de furaje produse şi vândute, fiind cea mai bună lună a fabricii de la pornirea sa. Rezultatul obţinut ne face să sperăm că putem ajunge cel mai mare producător şi distribuitor de furaje din România. Capacitatea totală de producţie va ajunge, odată cu finalizarea noii investiţii, la 100 de mii de tone de furaje anual", declară Iustin Paraschiv.

A doua linie de business a Pajo Holding este reprezentată de creşterea vitelor de carne, cu ferme în judeţul Prahova langă oraşul Mizil, anul trecut rulând 4000 de capete. Pentru acest an estimăm o creştere cu peste 10 procente a efectivelor, până la valoarea de 4500 de capete" declară Iustin Paraschiv.

Sistemul de management în care este gestionată fabrica de furaje a Pajo Holding este aplicat şi în cazul parteneriatului sub care se dezvoltă fermele de porcine de la Vâlcea. "După jumătate de an, în cadrul acestui parteneriat s-a ajuns deja la 25.000 de capete. Am apelat la o rasă de porc din Germania, căruia i-am aplicat un sistem de furajare bazat pe produsele Pajo Holding, furaje produse exclusiv din cereale româneşti", mai spune Iustin Paraschiv.

Tot el completează că "nvestim masiv în zootehnie pentru ca retailul detinut de familia Paraschiv - sub brandurile Ana şi Cornel, La Provincia şi Abatorul de la Ceptura - să-şi poată păstra tradiţia de a vinde doar carne produsă în România" declară Iustin Paraschiv.

Pajo Holding, înfiinţat în 2006, are ca obiect de activitate fabricarea furajelor, comerţul cu animale vii, agricultură şi creşterea animalelor. Pajo Holding face parte din grupul de firme aparţinând familiei Paraschiv, grup ce a încheiat 2011 cu o cifră de afaceri de peste 170 de milioane de euro şi are afaceri în domeniul agro-zootehnic, trading şi retail. La nivelul grupului numărul angajaţilordepăşeşte 2000 de persoane. Alte companii membre în grup sunt: Ana şi Cornel, Carmistin, Ladrisi Grup, Avicarvil etc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Vâlcea,
furaje,
Pajo Holding
/actualitate/investitie-de-3-5-mil-euro-intr-o-noua-fabrica-de-furaje-9587086
9587086
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.