Investiţie de 20,5 mil. euro pentru modernizarea şi dotarea spitalului orăşenesc din Rupea, judeţul Braşov

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 30 martie 2024 178 afişări

Investiţie de 20,5 mil. euro pentru modernizarea şi dotarea spitalului orăşenesc din Rupea, judeţul Braşov

Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei va aloca 101,8 mil. lei (20,5 mil. euro) pentru modernizarea şi dotarea spitalului orăşenesc din Rupea, judeţul Braşov. Spitalul, construit în urmă cu aproximativ 50 de ani, deserveşte aproximativ 35.000 de locuitori din oraşul Rupea şi din localităţile rurale învecinate, cei mai mulţi pacienţi provenind din rândul pensionarilor şi al asistaţilor sociali. Ambulatoriul are doar 4 specialităţi (chirurgie, ginecologie, pediatrie şi interne), fiind necesare şi secţii de cardiologie, ORL, oftalmologie, neurologie, diabetologie, medicina muncii.

’’Prin realizarea proiectului, care vizează clădirea principală a spitalului şi clădirea pentru boli infecţioase şi spălătorie, se urmăresc atât îmbunătăţirea clasei de risc seismic, cât şi dezvoltarea infrastructurii medicale, prin dotarea cu echipamente şi mobilier medical, precum şi îmbunătăţirea accesibilităţii şi fluxurilor funcţionale, prin extinderea clădirii spitalului, amplasarea unei scări exterioare şi a unui lift de 16 persoane’’, se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Spitalul va avea o capacitate de 80 de paturi pentru spitalizare continuă şi 5 paturi pentru spitalizare de zi, pe o suprafaţă construită de 1.466,63 mp. Durata de realizare a obiectivului este estimată la 28 de luni (4 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spital,
dotare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.