Investiţie de 150.000 euro într-un start-up care construieşte un robot pentru convorbirile purtate pe mai multe platforme de şedinţe online. „Este un secretar super-inteligent, disponibil 24/7, care redactează cu acurateţe minutele discuţiilor purtate online”

Autor: Andra Stroe Postat la 06 aprilie 2021 68 afişări

Investiţie de 150.000 euro într-un start-up care construieşte un robot pentru convorbirile purtate pe mai multe platforme de şedinţe online. „Este un secretar super-inteligent, disponibil 24/7, care redactează cu acurateţe minutele discuţiilor purtate online”

Fondul de investiţii Early Game Ventures (earlygame.vc) anunţă printr-un comunicat de presă finalizarea unei runde de investiţii de 150.000 euro în Meetgeek.ai (meetgeek.ai), startup de tehnologie care construieşte un asistent AI pentru convorbirile purtate pe Google Meet, Teams şi Zoom. Robotul Meetgeek este disponibil non-stop, participă la întâlniri şi apoi le trimite celorlalti participanţi transcriptul şi minutele conversaţiilor, evidenţiind diferite elemente precum concluziile la care s-a ajuns, îngrijorările exprimate, sarcinile asumate şi o mulţime de alte insight-uri.

Echipa DLA Piper, formată din Cristina Bucur şi Ciprian Frandeş, a asigurat asistenţa juridică a tranzacţiei, inclusiv setul de documente necesar întregului proces.

Necesitatea unui astfel de serviciu a devenit şi mai presantă în condiţiile pandemiei COVID-19, când volumul de conversaţii de afaceri a crescut enorm pe toate platformele online. Meetgeek promite să crească eficienţa discuţiilor purtate în mediul virtual şi funcţionează ca un secretar foarte precis, care trimite tuturor participanţilor informaţii utile prin email. În plus, managerii au acces la secţiunea de analize, unde pot accesa diferite informaţii, date şi insight-uri despre cum decurg şedinţele şi discuţiile echipei, precum şi sfaturi practice despre cum pot fi acestea îmbunătăţite.

Printre domeniile care au cel mai mult de câştigat folosind serviciul Meetgeek se remarcă domeniul juridic şi al asistenţei avocaţiale, domeniul tehnologiei IT, al consultanţei sau cel financiar. O nişă foarte importantă o reprezintă şedintele consiliilor de administraţie, unde este nevoie de minute ale întâlnirilor, create cu obiectivitate maximă.

Dan Huru, co-fondator si CEO al Meetgeek, deţine un doctorat în inteligenţă artificială şi are o experienţă de peste 10 ani în inginerie software. „În timp ce tot mai multe activităţi sunt automatizate în cadrul companiilor, managementul întâlnirilor a rămas în urmă, iar costurile asociate întâlnirilor ineficiente sunt considerabile. Viziunea noastra este să oferim echipelor puterea de a-şi însuşi şi a pune în aplicare o cultură a întâlnirilor bazată pe cele mai bune practici. Întâlnirile sunt adeseori văzute ca un rău necesar însă ele pot fi transformate cu ajutorul tehnologiei într-o experienţă pozitivă, care să facă diferenţa”, declară el.

La rândul său, Cristian Munteanu, Managing Partner al Early Game, spune că „Meetgeek pune la dispoziţia fiecăruia dintre noi un secretar super-inteligent, care este disponibil 24/7, şi care redactează cu acurateţe minutele discuţiilor purtate online. Utilitatea este evidentă, nevoia este intensă, iar clienţii vor folosi serviciul cu o frecvenţă mare, de mai multe ori pe zi. Tehnologia Meetgeek completează infrastructura serviciilor de comunicare digitală şi va deveni un standard la care nimeni nu va renunţa în viitor.”

Serviciul este disponibil pe site-ul companiei, care oferă şi un plan lunar gratuit.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanţat  cu prioritate prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanţat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 (POC) susţine investiţiile menite să răspundă nevoilor şi provocărilor legate de nivelul redus al competitivităţii economice, în special în ceea ce priveşte (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare şi inovare şi (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
online,
convorbiri,
discutii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.