Inundaţiile din Mumbai: noi ploi sunt anunţate, oraşul indian este în alertă roşie

Autor: Petru Mazilu Postat la 08 iulie 2022 26 afişări

Departamentul meteorologic indian a emis o alertă roşie pentru Mumbai, în condiţiile în care ploile abundente continuă să lovească oraşul şi districtele învecinate, potrivit BBC.

Inundaţiile din Mumbai: noi ploi sunt anunţate, oraşul indian este în alertă roşie

Se estimează că vineri precipitaţii abundente vor lovi oraşul, ceea ce va agrava inundaţiile, a anunţat Departamentul meteorologic indian (IMD).

Unele părţi ale oraşului au fost inundate luni în apă până la brâu, ceea ce a dus la blocarea tuturor activităţilor.

Ploile musonice sunt frecvente în Mumbai în această perioadă a anului. Însă experţii spun că schimbările climatice şi dezvoltarea urbană necontrolată au făcut ca ploile să fie mai intense şi mai puţin previzibile în ultimii ani. Multe zone au sisteme de drenaj învechite, ceea ce favorizează inundaţiile.

Joi, autorităţile din Mumbai au interzis oamenilor să viziteze plajele în zilele în care agenţia meteo a prezis precipitaţii abundente.

În multe zone, inundarea a dus la blocaje uriaşe în trafic, iar oamenii au fost văzuţi în timp ce se bălăceau prin apa tulbure care a inundat străzile. Serviciile de autobuz şi trenurile de navetişti, care reprezintă colacul de salvare al sistemului de transport al oraşului, au fost, de asemenea, întrerupte, iar oamenii au fost blocaţi în staţii ore întregi.

Ploile abundente s-au abătut şi asupra districtelor învecinate ale Mumbaiului. Traficul pe o autostradă naţională cheie care leagă Mumbai de statul turistic Goa a fost deviat după o alunecare de teren în oraşul Chiplun.

Autorităţile au declarat că lucrările de îndepărtare a resturilor sunt în curs de desfăşurare, dar că circulaţia vehiculelor de-a lungul traseului va fi afectată cel puţin două zile, a relatat canalul de ştiri NDTV.

Între timp, IMD a emis alerte de inundaţii şi pentru statul sudic Kerala şi pentru părţi din statul Himalaya Himachal Pradesh.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mumbai,
inundaţii,
ploi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.