Inundaţii catastrofale în sud-estul SUA, soldate cu cel puţin opt morţi - VIDEO

Autor: Ioana Bojan Postat la 05 octombrie 2015 110 afişări

Cel puţin opt persoane au murit în statele americane South Carolina şi North Carolina, din sud-estul SUA, unde se înregistrează inundaţii grave, provocate de ploile torenţiale din ultimele zile, relatează Reuters în pagina online.

Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie, în unele părţi din centrul statului South Carolina s-au înregistrat 500 de litri de precipitaţii pe metrul pătrat, începând de vineri.

Guvernatorul din South Carolina, Nikki Haley, a declarat că statul a fost afectat de ploi care se aşteaptă o dată la 1.000 de ani, iar râul Congaree a atins cel mai ridicat nivel din 1936 până în prezent.

"Dacă sunteţi în casă, rămâneţi în casă. Nu este cazul să ieşiţi să faceţi poze", i-a îndemnat Haley pe locuitori.

Şase decese legate de vremea nefavorabilă au fost înregistrate în South Carolina, dintre care patru în accidente rutiere, iar alte două persoane au murit în North Carolina.

Ploile au inundat autostrăzi de-a lungul litoralului statului South Carolina, între Charleston şi Georgetown, a precizat Serviciul Naţional de Meteorologie. Georgetown, un oraş cu 9.000 de locuitori, este în mare parte sub ape.

"Toate ambulanţele sunt pe teren, răspunzând apelurilor. Oamenii sunt evacuaţi din case cu bărcile", a declarat purtătoarea de cuvânt a comitatului Georgetown, Jackie Broach.

Autorităţile au îndemnat locuitorii să nu călătorească, din cauza drumurilor nesigure, iar restricţii de circulaţie au fost impuse în opt oraşe sau comitate, inclusiv în capitala statului, Columbia. Şcolile şi universităţile au anulat cursurile de luni.

Poliţia autostrăzilor a raportat 315 coliziuni şi 318 cazuri de inundare a drumurilor, iar serviciul de situaţii de urgenţă a precizat că sute de operaţiuni de salvare au fost efectuate.

Serviciul feroviar Amtrak a anulat trenul de transport autovehicule din Virginia spre Florida şi un tren de pasageri din New York către Miami, din cauza inundaţiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
INUNDAŢII,
/actualitate/inundatii-catastrofale-in-sud-estul-sua-soldate-cu-cel-putin-opt-morti-video-14793904
14793904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.