INUNDAŢII MASIVE, în Franţa: Cel puţin 13 oameni au murit, în zona "Coasta de Azur". Hollande merge în zonele sinistrate - VIDEO

Autor: Mihai Draghici Postat la 04 octombrie 2015 279 afişări

Cel puţin 13 persoane au murit în urma unor furtuni extrem de violente, urmate de inundaţii masive, care au avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în sud-estul Franţei, în zona cunoscută sub numele "Coasta de Azur", numeroase vehicule şi case fiind duse de viituri în Marea Mediterană.

Potrivit prefecturii departamentului Alpes-Maritimes, bilanţul provizoriu este de 13 morţi şi cinci dispăruţi. Aproximativ 70.000 de case sunt afectate de întreruperi ale electricităţii.

Zonele cele mai afectate sunt Cannes, Cannet, Antibes, Juan les Pins şi Theule sur Mer.

Precipitaţiile abundente produse sâmbătă seară au generat viituri care au devastat zone vaste de pe "Coasta de Azur".

Potrivit datelor furnizate de Institutul Météo-France, sâmbătă seară, în intervalul orar 19.00-22.00, în oraşul Cannes s-au înregistrat precipitaţii de 180 de litri pe metrul pătrat, în Mandelieu-la-Napoule 159 de litri pe metrul pătrat, iar în Valbonne (Biot) 100 de litri pe metrul pătrat.

Potrivit calculelor Primăriei din Nisa, în 48 de ore, în zona litoralului a plouat cât media specifică lunii octombrie, respectiv 10% din cantitatea anuală de precipitaţii.

Sute de vehicule au fost luate de ape şi de noroi, unele ajungând în Marea Mediterană.

"Unele maşini au fost purtate de ape până în mare. Este foarte spectaculos..., au fost salvate multe persoane, acum trebuie să prevenim fenomenul jafurilor în zonele sinistrate", a afirmat David Lisnard, primarul oraşului Cannes, citat de site-ul publicaţiei L'Express.

Preşedintele François Hollande a anunţat că se va deplasa duminică dimineaţă în zonele sinistrate, împreună cu ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve.

"Exprim solidaritatea naţiunii cu familiile şi apropiaţii victimelor inundaţiilor din zona Alpes-Maritimes", a transmis Hollande.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
INTEMPERII,
/actualitate/inundatii-masive-in-franta-cel-putin-13-oameni-au-murit-in-zona-coasta-de-azur-hollande-merge-in-zonele-sinistrate-video-14791045
14791045
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.