ÎNTRONIZAREA Papei Francisc: Zeci de mii de oameni, în Piaţa Sfântul Petru. Principalele etape ale ceremoniei - FOTO, LIVE VIDEO

Postat la 19 martie 2013 53 afişări

Papa Francisc este întronizat marţi, în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, un eveniment la care asistă numeroşi şefi de stat şi de guverne şi capete încoronate şi zeci de mii de credincioşi. Papa Francisc a intrat în Piaţa Sfântul Petru în papamobil. Îmbrăcat în veşminte albe şi zâmbitor, la bordul vehiculului său complet decapotat, Papa a salutat mulţimea care îl aclama şi a primit însemnele pontificale.

Cardinalul protodiacon, francezul Jean-Louis Tauran, a pus pe umerii Papei paliumul, o bandă de stofă ce se poartă peste veşmintele de ceremonie.

Acesta este palliumul purtat de către predecesorul său, Benedict al XVI-lea, care a luat decizia istorică de a renunţa la pontificat deoarece se simţea slăbit.

Apoi, decanul Colegiului Cardinalilor, italianul Angelo Scola, i-a pus pe mâna stângă inelul de pescar.

Palliumul şi inelul reprezintă atributele puterii pontificale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Piaţa Sfântul Petru,
Papa Francisc
/actualitate/intronizarea-papei-francisc-zeci-de-mii-de-oameni-in-piata-sfantul-petru-principalele-etape-ale-ceremoniei-foto-live-video-10676330
10676330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.