Întrebarea de la interviul de angajare atât de controversată, încât a fost interzisă în unele state

Postat la 04 august 2016 585 afişări

Întrebarea de la interviul de angajare atât de controversată, încât a fost interzisă în unele state

O nouă lege le va interzice angajatorilor din statul american Massachusetts să îşi întrebe candidaţii, în cadrul interviurilor de angajare, ce salariu au avut la fostul loc de muncă, scrie CNN.

Reglementarea încurajează plata egală a salariaţilor, indiferent de gen şi le cere companiilor să le facă oferte angajaţilor, indiferent de locul de muncă pe care l-au avut anterior. 

Legea promulgată recent în SUA le mai impune angajatorilor din ţările membre ale Comunităţii Naţiunilor, cunoscută şi sub numele de Commonwealth, din care fac parte 53 de state, să plătească femeile şi bărbaţii în mod egal pentru sarcini asemănătoare.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.