EXCLUSIV - Cioloş: Modificăm regimul facilităţilor pentru veterani, ca să corectăm greşelile guvernului Ponta. Chiar nu am nevoie de domnul Dragnea ca să ştiu ce înseamnă respectul pentru veterani

Postat la 04 august 2016 236 afişări

Guvernul va modifica prin ordonanţă de urgenţă legea Codului Fiscal, în sensul corectării regimului facilităţilor pentru veterani, scopul acestui demers fiind "repararea" unei "greşeli făcute de guvernul Ponta şi votată în parlament", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, premierul Dacian Cioloş.

EXCLUSIV - Cioloş: Modificăm regimul facilităţilor pentru veterani, ca să corectăm greşelile guvernului Ponta. Chiar nu am nevoie de domnul Dragnea ca să ştiu ce înseamnă respectul pentru veterani

"Vreau să clarific în primul rând un lucru. Acest guvern nu a venit cu modificări care să elimine drepturi, facilităţi fiscale sau să impună alte taxe şi impozite veteranilor. Am fost surprins să constat că suntem ameninţaţi cu moţiunea de cenzură pentru unele prevederi din Codul Fiscal, un cod care a fost gândit, redactat şi votat chiar de partidul care lansează aceste ameninţări. Hotărârea de guvern dată de noi în primăvară venea cu unele clarificări, dar nu avea cum să modifice ceva din legea Codului Fiscal. Cu experienţa dumnealui în administraţie, domnul Dragnea ar trebui să ştie aceste lucruri', a spus, pentru MEDIAFAX, prim-ministrul Cioloş, întrebat dacă guvernul va extinde scutirile fiscale pentru veteranii de război şi la bunurile folosite în comun cu familiile acestora, ca o reparaţie inclusiv morală.

Şeful Executivului a spus că sunt "multe inepţii " pe care actualul guvern "a trebuit să le corecteze" şi "aceasta va fi încă una dintre ele".

"Pe scurt, sunt multe inepţii pe care acest guvern a trebuit să le corecteze. Aceasta va fi încă una dintre ele. Am discutat cu ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu şi vom modifica prin ordonanţă de urgenţă legea Codului Fiscal, astfel încât să reparăm această greşeală făcută de guvernul Ponta şi votată în parlament. Din punctul meu de vedere, aceste scutiri de impozite sunt un gest minim de reparaţie morală şi compensaţie financiară pe care statul român îl poate face pentru veterani şi pentru familiile lor", a spus, pentru MEDIAFAX, premierul Cioloş.

Prim-ministrul Dacian Cioloş a mai spus că "nu are nevoie" de preşedintele PSD Liviu Dragnea ca să ştie ce "înseamnă respectul pentru veterani".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
modificare,
victor ponta,
greseli,
regim,
refuz,
ciolos

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.