Politicienii maghiari îşi folosesc familiile pentru a-şi ascunde averile

Postat la 03 august 2016 131 afişări

Politicienii maghiari îşi folosesc familiile pentru a-şi ascunde averile

n ultimele zile două sondaje de opinie au făcut furori în presa maghiară. Cel care examinează percepţia faţă de corupţie a găsit că două treimi din maghiari cred că partidul de guvernământ Fidesz este „foarte corupt”. Celălalt a explorat popularitatea partidelor din Ungaria şi a găsit că Fidesz este alegerea celor mai mulţi alegători, iar sprijinul pentru această formaţiune este în creştere.

Apoi a venit o analiză, publicată de site-ul de jurnalism de investigaţie Direkt36, care spune că actualul sistem din Ungaria le permite politicienilor de acolo să-şi ascundă averile sub numele membrilor de familie şi al rudelor, scrie Budapest Business Journal. Raportul arată că această practică a devenit ceva obişnuit pentru mulţi politicieni, aceştia evitând astfel să excludă anumite active de pe declaraţiile lor de avere pe care sunt obligaţi să le publice în fiecare an.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.