Ministerul Sănătăţii a anunţat că 108 spitale publice şi 34 private din România au unităţi de transfuzie sanguine neautorizate

Postat la 03 august 2016 81 afişări

În sistemul sanitar românesc funcţionează 108 spitale publice şi 34 private cu unităţi de transfuzie sanguine fără autorizaţie, printre acestea 19 fiind doar în Bucureşti, a anunţat miercuri, Ministerul Sănătăţii, în contextul cazurilor de transfuzii greşite la două spitale din Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că 108 spitale publice şi 34 private din România au unităţi de transfuzie sanguine neautorizate

În spitalele din România funcţionează 108 unităţi sanitare publice şi 34 private fără unităţi de transfuzie sanguine autorizate, a transmis miercuri Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX. Dintre acestea, 19 sunt unităţi medicale din Bucureşti, 11 fiind spitale publice. Pe listă se află Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „CC Iliescu”, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, iar la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias nu există date ale Direcţiei Sanitare Publice.

Ministerul a cerut situaţiile de la Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) din toate judeţele, iar pe de altă parte a comparat aceste rezultate cu unităţile care primesc sânge şi produse sanguine de la Institutul Naţional de Hematologie şi Centrele de Transfuzii. Rezultatul arată că 108 unităţi publice şi 34 private funcţionează fără unităţi de transfuzii autorizate de DSP-uri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.