Cocioaba din viitor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 04 august 2016 186 afişări

Cocioaba din viitor

Nemulţumit că Nigeria nu este suficient de bine reprezentată în literatura sau filmele science-fiction, un arhitect şi artist american de origine nigeriană, Olalekan Jeyifous, a creat o serie de imagini în care prezintă Lagosul (cea mai mare metropolă a ţării) anului 2050 în viziunea sa, scrie CNN.

Seria de imagini intitulată ”Shanty Megastructures“ (”Megastructuri de cocioabe“) prezintă un Lagos în care turnuri de cocioabe metalice domină zonele luxoase ale metropolei, în încercarea, susţine artistul, de a atrage atenţia asupra săracilor care au de suferit de fiecare dată când se trece la transformarea unei zone a oraşului. Olalekan Jeyifous afirmă însă că imaginile sale nu reprezintă decât o sugestie pentru viitor şi nicidecum un proiect care va fi implementat şi trebuie privite ca atare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.