”Întinerirea corpului ar putea deveni ceva obişnuit”. Cercetătorii care lucrează la o terapie experimentală împotriva îmbătrânirii susţin că au doborât un record prin prelungirea duratei de viaţă a unui şobolan de laborator

Postat la 08 februarie 2023 36 afişări

”Întinerirea corpului ar putea deveni ceva obişnuit”. Cercetătorii care lucrează la o terapie experimentală împotriva îmbătrânirii susţin că au doborât un record prin prelungirea duratei de viaţă a unui şobolan de laborator

Oamenii de ştiinţă care lucrează la o terapie experimentală împotriva îmbătrânirii susţin că au doborât un record prin prelungirea duratei de viaţă a unui şobolan de laborator numit Sima.

Cercetările dau speranţe că "întinerirea corpului ar putea deveni ceva obişnuit în timpul vieţii noastre".

Numit după cuvântul hindi pentru "limită" sau "graniţă", Sima este ultimul supravieţuitor rămas dintr-un grup de rozătoare care au primit infuzii de plasmă sanguină prelevată de la animale tinere pentru a vedea dacă tratamentul le prelungeşte viaţa.

Sima, care s-a născut pe 28 februarie 2019, a trăit 47 de luni, depăşind cele 45.5 luni considerate a fi cea mai înaintată vârstă înregistrată în literatura ştiinţifică pentru o femelă de şobolan Sprague-Dawley, spun cercetătorii. Până în prezent, Sima a supravieţuit cu aproape şase luni mai mult decât cel mai apropiat rival al său în cadrul studiului.

„Avem cea mai bătrână femelă de şobolan Sprague Dawley în viaţă", a declarat Dr. Harold Katcher, fost profesor de biologie la Universitatea din Maryland, în prezent director ştiinţific la Yuvan Research, un start-up cu sediul în California, potrivit The Guardian.

Cercetătorii s-au grăbit să producă şi să testeze terapii bazate pe plasma sanguină tânără, după ce numeroase experimente au constatat că infuziile ar putea revigora organele şi ţesuturile îmbătrânite. Dar, deşi studiile au constatat beneficii pentru rozătoare, nu există până în prezent nicio dovadă că abordarea oarecum vampirică a tinereţii îi va ajuta pe oameni să se ferească de trecerea timpului, în ciuda celor mai bune dorinţe ale Silicon Valley.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
viata,
sobolan,
prelungire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.