Interviu Titus Corlăţean pentru Interfax. Ce spune ministrul român de Externe despre scutul antirachetă şi Republica Moldova

Postat la 09 iulie 2013 61 afişări

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, aflat în vizită la Moscova, a acordat un amplu interviu publicat luni de agenţia rusă Interfax, în care a încercat să tempereze temerile Rusiei cu privire la scutul antirachetă şi "românizarea" Republicii Moldova.

Interviu Titus Corlăţean pentru Interfax. Ce spune ministrul român de Externe despre scutul antirachetă şi Republica Moldova

 Corlăţean a explicat că interceptorii ce urmează să fie amplasaţi în România, în cadrul scutului american antirachetă, nu vor avea încărcătură nucleară, putând fi folosiţi doar pentru legitimă apărare.

În calitate de "stat european şi membru al Alianţei Nord-Atlantice, România, împreună cu comunitatea internaţională, urmăreşte dezvoltarea (...) oportunităţilor legate de rachetele baltistice", având în vedere faptul că "Europa este situată într-o zonă de posibile acţiuni ".

"Această abordare este un răspuns responsabil şi paşnic", iar "interceptorii care vor fi amplasaţi în România nu vor avea încărcătură nucleară", ci "pot fi folosiţi doar pentru legitimă apărare şi în linie cu normele internaţionale şi Carta ONU", a subliniat el, în acest interviu publicat în pagina electronică a Interfax.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/interviu-titus-corlatean-pentru-interfax-ce-spune-ministrul-roman-de-externe-despre-scutul-antiracheta-si-republica-moldova-11111868
11111868
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.