Inteligenţa artificială, folosită pentru descifrarea plânsului bebeluşilor

Autor: Ana Obretin Postat la 23 iunie 2019 66 afişări

Un program a cărui tehnologie este similară asistentului virtual Alexa al platformei Amazon, menit să descifreze nevoile indicate de plânsul bebeluşilor, precum foamea, schimbarea unui scutec murdar şi durerea, a fost creat de o echipă internaţională de cercetători, potrivit dpa.com.

Bebeluşii pot plânge din numeroase motive şi, de obicei, după o perioadă, părinţii reuşesc să interpreteze de cele mai multe ori corect cauza. Însă mulţi părinţi sunt stresaţi pentru că le este dificil să înţeleagă exact problemele copiilor.

Un grup internaţional de cercetători a dezvoltat un program bazat pe inteligenţa artificială care poate fi util în acest sens.

Cercetătorii spun că programul poate face distincţia între plânsul normal, provocat de foame sau nevoia de contact fizic, şi cel special, cauzat de diferite boli, dureri.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INTELIGENŢA ARTIFICIALĂ,
BEBELUŞI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.