UPDATE: Industria turismului din Grecia riscă să fie afectată virusul Nilului de Vest

Postat la 22 iunie 2019 101 afişări

Industria turismului din Grecia riscă să fie afectată de virusul Nilului de Vest transmis de ţânţari, în contextul în care străinii sunt avertizaţi să ia măsuri de precauţie pentru a evita riscurile expunerii.

UPDATE: Industria turismului din Grecia riscă să fie afectată virusul Nilului de Vest

Ministerul britanic de Externe a inclus problema insectelor printre potenţialele riscuri asociate deplasărilor în Grecia, iar experţii le-au recomandat turiştilor să adopte măsuri de precauţie, informează cotidianul The Guardian.

"Au fost destul de multe cazuri pentru a şti că aceasta este o problemă de sănătate publică", afirmă Danai Pervanidou, directorul departamentului de boli transmise prin vectori al Organizaţiei elene pentru Sănătate Publică.

"Virusul Nilului de Vest (West Nile) s-a stabilit în Grecia prin păsări migratoare, astfel că le recomandăm tuturor să ia măsuri de protecţie (...)", a precizat oficialul citat.

"Grecia nu este singura ţară în care sunt raportate cazuri ale virusului Nilul de Vest. Italia, Ciprul, România şi Serbia se confruntă, de asemenea, cu înmulţirea cazurilor. Ratele de infectare au depăşit, în 2018, numărul total de cazuri semnalate în ultimii şapte ani", subliniază cotidianul The Guardian.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
industrie,
risc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.