Insulă paradisiacă lăsată în paragină. La ce preţ a fost licitată

Postat la 28 iunie 2019 201 afişări

În urmă cu câţiva ani, resortul din insula pitorească Dunk, ce se întinde în apropierea Marii Bariere de Corali, avea nu mai puţin de 160 de camere gata să găzduiască turişti.

Insulă paradisiacă lăsată în paragină. La ce preţ a fost licitată

Cu toate acestea, în 2011 insula a fost distrusă de un ciclon, fapt ce a dus la prăbuşirea turismului din zonă, aşa că proprietarii au decis, în loc să restaureze hotelul cu banii din asigurare, să păstreze întreaga insulă pentru ei înşişi.

Acum, insula a fost scoasă la licitaţie, cu un preţ de pornire de 14 milioane de dolari. Tom Bibson, agentul imobiliar care se ocupă de vânzare, spune că cel care va cumpăra proprietatea va "moşteni" şi structura resortului, o pistă de aterizare construită de compania aeriană Qantas, o centrală electrică şi o staţie de tratare a apei.

Dunk nu este singurul exemplu de acest fel. Pe mai multe insule din zonă au fost închise unităţile de cazare, din cauza cicloanelor numeroase care fac ravagii în regiune, precum Ciclonul Debbie, din 2017.

Însă nu doar catastrofele naturale afectează turismul, ci şi dolarul australian în creştere, alături de majorări ale biletelor de avion. Mulţi turişti străini, dar şi mulţi australieni, au început să se îndrepte spre opţiuni mai convenabile, precum Bali sau Puket.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insula,
licitatie,
turisti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.