Sebastian Ghiţă rămâne ACHITAT definitiv în dosarul cu foştii şefi de poliţie din Prahova

Postat la 28 iunie 2019 40 afişări

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a luat act, vineri, de retragerea apelului DNA din dosarul în care Sebastian Ghiţă este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete din Prahova, astfel că decizia de pe fond, cea de achitare în cazul fostului deputat, rămâne definitivă.

Sebastian Ghiţă rămâne ACHITAT definitiv în dosarul cu foştii şefi de poliţie din Prahova

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a luat act, vineri, de retragerea apelului DNA, retragere iniţiată de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în dosarul în care Sebastian Ghiţă este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete din Prahova, astfel că decizia de achitare dată în faza de fond a procesului pentru fostul parlamentar şi ceilalţi deputaţi rămâne definitivă.

Decizia de vineri a instanţei supreme este definitivă, fiind luată cu majoritate de voturi.

Pe 14 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a achitat în primă instanţă pe fostul deputat Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete din Prahova. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat pe fostul deputat Sebastian Ghiţă pentru toate capetele de acuzare imputate în acest dosar, respectiv folosire de informaţii nedestinate publicităţii, dare de mită, cumpărare de influenţă, conducere fără permis, şantaj şi spălare de bani. Achitările au fost date de magistraţii instanţei supreme fie pe motiv că faptele nu există, fie pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
achitare,
dosar,
sebastian ghita,
politie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.