INS: Salubritatea şi administraţia publică au avut în primul trimestru cele mai multe locuri de muncă vacante

Postat la 30 mai 2013 46 afişări

Rata locurilor de muncă vacante a fost în primul trimestru de 0,66%, în creştere cu 0,11 puncte faţă de trimestrul precedent, cele mai multe posturi neocupate regăsindu-se în salubritate, distribuţia apei, gestionare deşeuri şi în administraţia publică, sănătate şi asistenţă socială.

INS: Salubritatea şi administraţia publică au avut în primul trimestru cele mai multe locuri de muncă vacante

 Comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2012, rata locurilor de muncă vacante a crescut cu 0,05 puncte procentuale. Numărul locurilor de muncă vacante a fost de 28.000, în creştere cu 4.800 locuri de muncă vacante faţă de trimestrul anterior. În comparaţie cu trimestrul similar al anului 2012, numărul locurilor de muncă vacante a crescut cu 3.100.

În trimestrul I 2013, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (1,58%), administraţie publică (1,52%), respectiv în sănătate şi asistenţă socială (1,33%).

La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei locurilor de muncă vacante s-au regăsit activităţile de producţie şi furnizare de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (0,11%), respectiv cele din învăţământ (0,15%).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ins-salubritatea-si-administratia-publica-au-avut-in-primul-trimestru-cele-mai-multe-locuri-de-munca-vacante-10910886
10910886
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.